Камион цистерна се е взривил на входа на завода за производство

...
Камион цистерна се е взривил на входа на завода за производство
Коментари Харесай

Камион цистерна гръмна пред завод в Русе, има загинал

Камион цистерна се е взривил на входа на завода за произвеждане на смазочни артикули " Лубрика " в Русе. След детонацията возилото е обхванато в пламъци.



Инцидентът е станал към 10.45 часа по време на пълнене на цистерната. На място са изпратени доста екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ.

Заводът се намира на разстояние от към 1 километър от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ", а поради голямата опашка от ТИР-ове по главния бул. " България ", прекосяването на колите на огнеборците е било мощно затруднено.

Кметът на Русе Пенчо Милков съобщи, че има най-малко един умрял. По думите му, за жителите няма заплаха от замърсяване. 

" Подробности не могат да се дават, защото ще има следствени дейности, защото има по всяка възможност един умрял. Хората от предприятието са реагирали неотложно ", добави той.

 Снимка: Facebook/Росен Петров

От пожарната оповестиха, че на място са изпратени четири екипа. Пламъците са били премахнати. Тъй като към камиона е имало оставени 200-литрови бидони, работещите в завода са чули още няколко по-леки детонации.



Районът е отцепен. Евакуирани са всички чиновници от предприятието, както и от прилежащите компании в региона. Пожарът е овладян. На място тече оглед. 

 

 Снимка: Facebook
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР